Medische keuring beroepschauffeurs

Als beroepschauffeur kunt u bij Bedrijfsarts Emmen terecht voor een medische keuring ten behoeve van het groot rijbewijs(CBR) of voor de taxipas(Kiwa). Seniorenkeuringen voor verlenging van het (groot) rijbewijs voeren wij niet uit.

Als er sprake is van medische of fysieke problemen die de rijvaardigheid zouden kunnen beïnvloeden (denk aan diabetes, slaapappneu, hersenletsel, gebruik van bewustzijn verlagende medicatie, psychiatrische problematiek etc.) dan hebben wij vooraf (minimaal 48 uur van te voren)gegevens van uw huisarts nodig. Dit betreft dan een uitdraai uit het journaal van uw huisarts betreffende de aandoening en een actuele medicatielijst. Die kunt u opvragen bij uw apotheek.

Bij het plannen van de afspraak kunt u aangeven dat het om een zogenaamde uitgebreide keuring (30 min. ipv 15 min.) gaat.

Bij het plannen van een keuring voor het groot rijbewijs bij het CBR heeft u keuringsformulier en een ZD-code nodig. Dit is een code van ZorgDomein, het systeem waarmee de meeste artsen digitaal met elkaar communiceren. Via ZorgDomein kunnen wij met uw unieke ZD-code uw medische informatie snel verwerken.

Uw ZD-code staat op de brief van het CBR (in de meeste gevallen onder aan de eerste pagina van het begeleidend schrijven). Zie ook de website van het CBR.

https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring/uw-situatie/gezondheidsverklaring-groot-rijbewijs-1.htm

Bij het plannen van een keuring voor de taxipas bij Kiwa kunt het formulier van de website van Kiwa uitprinten en meenemen naar de keuring, waar wij het verder voor u invullen.

https://www.kiwaregister.nl/boordcomputer_taxi/chauffeurskaart

Voor het plannen van een afspraak kunt u gebruik maken van onze digitale planner. Er zijn afspraken mogelijk op de donderdagavond en zaterdag.

Een enkelvoudige keuring (geen medische of fysieke problemen) duurt 15 min. en kost 80 euro.

Een uitgebreide keuring duurt 30 min. De kosten hiervoor bedragen 160 euro.

Bij het plannen van een afspraak kunt u direct afrekenen via IDEAL.

Na het plannen van de afspraak krijgt u van ons een email met bevestiging en verdere instructies.

Tijdens de medische keuring dient u mee te nemen:

  • of de ZD code die u van het CBR heeft ontvangen of Kiwa (zonder dit formulier kan de keuring niet plaatsvinden).

Indien van toepassing: medicijnenlijst, lijst van aandoeningen/ziektes, ook als ze al behandeld worden, lijst van namen van uw behandelaars, recente medische informatie van uw medisch specialist.

Voor een goede en efficiënte afhandeling is het wenselijk dat u bovengenoemde zaken mee neemt naar de afspraak. Als er dingen ontbreken kunnen we de keuring mogelijk niet uitvoeren. Zorg dat u bij voorkeur 5 minuten voor uw afspraak aanwezig bent.