Vacature Bedrijfsarts – Bedrijfsartsen Emmen

Bedrijfsarts Emmen zoekt:

Bedrijfsarts of basisarts met bedrijfsgeneeskundige ambitie

Bedrijfsarts Emmen is specialist in arbeid & gezondheid voor medisch advies en keuringen.

Onze visie is dat duurzame resultaten in verzuimmanagement en inzetbaarheid worden bereikt door samenwerking. Belangrijk hierin is dat alle betrokken partijen vanuit hun eigen kader en verantwoordelijkheid hun steentje bijdragen aan het gezamenlijke doel. De specialisten van Bedrijfsarts Emmen zijn deskundigen die luisteren, analyseren, adviseren, richting geven en motiveren, zonder het stuur over te nemen.

De functieomschrijving

Als enthousiaste, proactieve bedrijfsarts ben je minimaal 2 dagen en maximaal 5 dagen per week beschikbaar voor werkzaamheden in regio Noord Nederland (Groningen, Drenthe, Friesland). Je werkt samen met collega bedrijfsarts, arboarts, praktijkondersteuners en het medisch secretariaat. Je werkt conform eigen-regie-model en voert gesprekken op verschillende niveaus in een organisatie. Je komt bij allerlei klanten over de vloer in diverse sectoren.
Korte communicatielijnen, wederzijds respect, persoonlijke groei en humor zijn belangrijke pijlers in onze organisatie.

Taken

Als bedrijfsarts voer je zelfstandig spreekuren en zorg je voor een heldere terugkoppeling. Het medisch secretariaat ondersteunt in de administratieve afhandeling. Bij verzuim coach je een cliënt door de knelpunten naar een oplossing. Dat betekent een proactieve houding, veel nieuwsgierigheid, empathie, hulpvaardigheid, en de cliënt de spreekwoordelijke spiegel voorhouden. Werkgever en werknemer maken uiteindelijk zelf samen een plan. Als arts adviseer je, coach je en geef je deskundig advies over belastbaarheid vanuit je medisch expertise.

Naast ziekteverzuimbegeleiding werk je ook preventief met het oog op duurzame inzetbaarheid. Onze visie is dat sturen op een laag verzuim te realiseren is middels het sturen op een hoge vitaliteit van werknemers. Dat doe je door advies en ondersteuning te geven bij arbeids- en bedrijfsgeneeskundige vraagstukken.  Je coacht leidinggevenden in hun verantwoordelijkheden en ondersteunt medewerkers ten aanzien van de eigen verantwoordelijkheid voor inzetbaarheid

Naast individuele begeleiding, neem je deel aan intercollegiale overleggen (verzuim- vitaliteits- en beleidsoverleggen met de klant). Als je meer ervaring hebt zul je ook trainingen, beleidsadvies en coaching geven aan het management.

Jij bent:

 • Communicatief vaardig;
 • Integer en deskundig;
 • In staat om oplossingsgericht te werken;
 • Flexibel ingesteld;
 • In het bezit van een gezonde dosis humor en nuchterheid;
 • Nieuwsgierig en proactief;
 • BIG geregistreerd als bedrijfsarts óf basisarts met interesse voor bedrijfsgeneeskunde.

Jij krijgt:

 • Een salaris tussen de €4000 en €8500 op fulltime basis, afhankelijk van ervaring;
 • Een goede reiskostenvergoeding;
 • Regelmatige werkuren tussen 08:00 en 18:00. Je hoeft dus geen diensten te draaien;
 • Flexibiliteit in het aantal uren dat je wilt werken;
 • Ruime tijd voor spreekuren en het uitwerken van gespreksverslagen;
 • Opleidingstrajecten voor basisartsen om zich door te ontwikkelen tot bedrijfsartsen;
 • Voor zzp’ers ook mogelijkheden.

Interesse

Solliciteren doe je door je CV te mailen naar Anita Westhuis.

Heb je nog vragen over deze vacature of Bedrijfsarts Emmen? Neem dan contact met ons op via 0591 635-185 of info@bedrijfsartsemmen.nl. We horen graag van je!

Bedrijfsarts/arts met bedrijfsgeneeskundige ambities gezocht!